1396/08/24
فناوری لیبرا

هسته فناوری لیبرا

اعضای هسته: دکتر جعفر روشنیان، دکتر مسعود ابراهیمی، دکتر شبنم یزدانی

سامانه ستاره یاب ، سامانه ای است که با تصویر برداری  از آسمان و تشخیص الگوی ستارگان به تعیین وضعیت می ­پردازد. دقت بالا، وزن کم، توان مصرفی پایین، قابلیت تعیین وضعیت در هر سه محور و در حالت گمشده در فضا امتیازاتی هستند که سامانه ستاره­ یاب را به یک سامانه کمک ناوبری منحصر به فرد و جز لاینفک قریب به اتفاق ماموریت های فضایی تبدیل کرده است. در سال 1387 یک تیم تحقیقاتی در دانشکده هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به سرپرستی آقای دکتر روشنی یان تصمیم به ورود به عرصه فناوری ستاره یاب و بومی سازی آن گرفت. پس از انجام  مطالعات امکان سنجی طراحی و ساخت  سامانه ، ساخت نمونه آزمایشگاهی سامانه ستاره یاب در سال 1390 کلید خورده و در سال 1391 با عنوان ستاره یاب ملی نصیر 1 رونمایی شد. دکتر روشنی یان در سال 1396 مصمم شده اند که محصول قریب ده سال تحقیقات آکادمیک و ساخت نمونه آزمایشگاهی و به پشتوانه چندین دانشجوی تربیت شده در این حوزه، به تجاری سازی این محصول بپردازد. از آنجا که بخش عمده ای از پیچیدگی های فنی محصول در طی تحقیقات قبلی حل شده است، برنامه اصلی این هسته برای شش ماه آینده انجام بازاریابی برای محصول  در داخل کشور است. برنامه بعدی ورود به بازارهای بین المللی می باشد.

1918