پس از سه ماه، فستيوال نوآوري و كسب و كار خواجه نصير به پايان راه خود رسيد
آيين پاياني سومين جشنواره نوآوري و كسب و كار خواجه نصير-ينوكاپ 2019
برترين ها در بخش كسب و كارهاي نوپا: تيم اول: فروگانيك تيم دوم: هوپادصنعت پلاسما تيم سوم: پي استار بخش طرح‌هاي نوآورانه تيم اول: جينكو تيم دوم: مهفام تيم سوم: دورمي باكس
گروه فناوري خبرگزاري دانشجو، فرزانه كرمي- براي شركت در اختتاميه سومين جشنواره نوآوري و كسب‌وكار سري به دانشگاه خواجه نصير زديم، اختتاميه در دانشكده عمران دانشگاه خواجه نصير كه با اندكي فاصله در مجاورت ساختمان مركزي قرار داشت، برگزار مي‌شد.

در محوطه دانشگاه دو ساختمان روبه روي يكديگر قد برافراشته بودند، يكي به نام دانشكده عمران و ديگري بانام دانشكده نقشه‌برداري، براي حضور در اختتاميه مسئولان جشنواره كاغذ‌هاي سفيدي را بر روي زمين چسبانده بودند كه نمايان گر جهت حركت به سمت سالن برگزاري مسابقه بود.

ساعت يك و نيم بعدازظهر هنوز مسابقه آغاز نشده بود، عده‌اي به سالن انتظار رفته و مطالب خود را براي ارائه بار‌ها و بار‌ها با صداي بلند تكرار مي‌كردند. استرس در بين اعضاي تيمها نمايان بود، مسابقه‌اي تنگاتنگ ميان 12 گروه در دو بخش استارتاپها و ايده‌هاي فناورانه. هر تيم متشكل از پنج الي چهار نفر بود، سرپرست گروه موظف به ارائه ايده خود در پنج دقيقه بر روي صحنه بود، برخي از زمان اندك داده‌شده براي ارائه ايده‌شان ناراضي بودند و مي‌گفتند چطور تمام زحمات چندين ماهه خود را در پنج دقيقه ارائه دهيم؟ اينگونه كار ناتمام مي‌ماند و ارائه كامل نمي‌شود.
بخش كسب و كارهاي نوپا؛
مسابقه با موسيقي آغاز شد، موسيقي‌اي كه نه تنها آرامش‌بخش نبود، بلكه استرس فراواني را هم به مخاطبين القا مي‌كرد، اساتيد دانشگاهي به همراه سرمايه‌گذاراني كه براي داوري ايده‌ها و سرمايه‌گذاري آمده بودند در صندلي‌هايي به نام جايگاه ويژه مستقر شدند. سرپرست گروه اول با آمدن روي سن به مدت پنج دقيقه ايده نوآورانه خودش را ارائه داد، حقا هم ايده جالبي بود، ايده‌اش را اين‌گونه معرفي مي‌كنم «پياده‌روي كنيد و به ازاي پياده‌رويتان درآمد كسب كنيد».
 
در اختتاميه جشنواره نصير چه گذشت؟ / ارائه ايده‌هاي خلاقانه براي جذب سرمايه‌گذار به سبك اينوكاپ

بعد از ارائه ايده توسط شركت‌كنندگان، دودقيقه‌ نيز به داوران اختصاص داده شد تا پرسش و پاسخي را از دانشجويان داشته باشند و اگر ابهامي در مسئله باقي‌مانده بود كاملاً رفع شود و در اين بين حق كسي ضايع نشود. داوران در انتقاد از ايده‌ها بسيار صريح بودند  و اگر ايده‌اي قابليت اجرايي نداشت، صاحب آن را براي ارائه ايده‌اي نوين در زمان ديگر ترغيب مي‌كردند.
اوضاع به همين منوال گذشت، جو سنگيني سالن را احاطه كرده بود، براي تغيير اين حالت بعد از ارائه مسابقه در بخش كسب و كارهاي نوپا، بيست دقيقه‌ را براي تنفس اختصاص دادند، دانشجويان كه عموماً هم از مقطع كارشناسي ارشد بودند سالن را ترك كردند و مشغول پذيرايي از خود شدند.
به سراغ يكي از دانشجويان دانشگاه خواجه نصير رفتم، رضا مرادي كارشناس ارشد مهندسي مكانيك اهدافش را از حضور در اين جشنواره، ديده شدن ايده گروه و به نمايش گذاشتن آن براي كسب افتخار دانست و گفت: متأسفانه در كشور امكان ارائه ايده وجود ندارد به همين منظور بيشتر افرادي كه توان ساخت فناوري‌هاي نويني دارند موردتوجه واقع نمي‌شوند. مرادي افزود: دانشجويان در اين استارتاپها در اينوكاپ ايده‌هاي خود را به نمايش مي‌گذارند و مي‌توانند از مشكلات احتمالي استارتاپ خود جلوگيري كنند. براي شركت در اينوكاپ رقابت‌هاي نفس‌گيري را تا به امروز تجربه كرده‌ايم، زيرا دانشجويان ايده‌هاي بسيار عالي را ارائه داده‌اند.
بخش طرح هاي نوآورانه؛
زمان استراحت دانشجويان به پايان رسيد، 6 تيم راه يافته به بخش طرح هاي نوآورانه، ايده‌هاي خود را به ترتيب بر روي صحنه آوردند و بعد از اتمام مراسم، منتظر مشخص شدن تيم هاي برتر نهايي شدند. كسي ناراضي به نظر نمي‌آمد گويا همه منتظر پرنده اقبال خود بودند تا روي شانه‌هايشان بنشيند.
 
در اختتاميه جشنواره نصير چه گذشت؟ / ارائه ايده‌هاي خلاقانه براي جذب سرمايه‌گذار به سبك اينوكاپ
 
حركت به سمت دانشگاه نسل سوم
قبل از اعلام نتايج، مجري از دكتر محمد طالعي معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه دعوت به سخنراني كرد. دكتر طالعي با اشاره به هدف دانشگاه از برگزاري اينوكاپ، دانشگاه ها را به واسطه تجمع اعضاي هيات علمي، ، پژوهشگران و دانشجويان مبدا شكل گيري بسياري از ايده هاي نو دانست و عنوان كرد دانشگاه ها بايد با استفاده از پتانسيل موجود در حوزه هاي خلق و توسعه فناوري در كشور گام بردارند. به همين دليل لاجرم شاهد حركت دانشگاه هاي كشور به سمت دانشگاه هاي نسل سوم و اهميت روزافزون كارآفريني هستيم.
كسب ثروت كنيد اما با خلق كدام ارزش؟
مهندس حامد ابراهيمي سخنران بعدي مراسم بود. رئيس جشنواره توضيحاتي پيرامون فرآيند چندماهه طي شده در اينوكاپ امسال ارائه كرد. مشاركت بيش از 150 استارتاپ در دو بخش مسابقه و طي سه مرحله داوري. وي در ادامه هدف گذاري اينوكاپ را اولويت دهي به طرح هاي صنعتي و استارتاپهاي علاقه مند به حوزه هاردتك اعلام كرد و بيان كرد نوآوري در اين حوزه ها به شدت مورد نياز صنعت و آينده كشور است. مدير مركز نوآوري دانشگاه خواجه نصير در پايان شركت كنندگان را به تعمق بيشتر درباره اين موضوع فراخواند كه با خلق چه ارزشي قرار است براي خود و جامعه تان ثروت بيافرينيد؟
 
بعد از مشورت داوران تيم هاي برتر مشخص شدند. سكوتي سنگين فضاي سالن را پر كرده بود تا اينكه درنهايت مجري نام برندگان را براي دريافت جوايزشان فراخواند. شش تيم به‌عنوان گروه‌هاي برتر از جوايز ميليوني برخوردار شدند. كمي ناراحت‌كننده بود، زيرا شش گروه ديگري كه ايده‌هاي قابل‌توجهي داشتند و توانسته بودند تا اين مرحله از كار بيايند، دست‌خالي ماندند. براساس اعلام كميته داوران نتايج به شرح زير بود.
برترين ها در بخش كسب و كارهاي نوپا:
       تيم اول: فروگانيك
       تيم دوم: هوپادصنعت پلاسما
       تيم سوم: پي استار
بخش طرح‌هاي نوآورانه
       تيم اول: جينكو
       تيم دوم: مهفام
       تيم سوم: دورمي باكس
در اين حين مجري اعلام كرد به تمام شركت‌كنندگان از سوي شركت همراه اول بهشتي(اسپانسر رويداد) هديه داده خواهد شد و كسي دست‌خالي از اين جشنواره بيرون نخواهد رفت. حقيقتش را بخواهيد انتظار دست و جيغ و هوراي شنوندگان را داشتم، اما هيچ صداي از هيچ‌كسي بلند نشد، شايد دليلش استرس بالايي بود كه مخاطبان داشتند و نفس‌ها را در گلو حبس كرده بود.

در اين برنامه حضور سرمايه گذاران و شتابدهنده ها چشم گير و قابل توجه بود. نماينده هايي از سرمايه گذاري هاي بهمن، شناسا، صنعت نفت، ايده هاب، جهش و شركت مپنا حضور داشتند.

برگزاري جشنوار‌هايي همچون اينوكاپ براي نشان دادن ايده‌هاي دانشجويان اين مرز و بوم بسيار موثر واقع خواهد شد، چرا كه افراد  بسياري ايده‌هاي خلاقانه دارند و از هيچ حمايتي برخوردار نيستند، در حقيقت برگزاري اين نوع جشنواره‌ها كمك شاياني به معرفي ايده‌هاي دانشجويي و جذب حمايت سرمايه گذاران مي‌كند كه توسعه روزافزون آنها را انتظار داريم.
تاریخ:
1396/12/22
تعداد بازدید:
1801
منبع:
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.