در گفت‌وگو با مدير مركز رشد دانشگاه خواجه‌نصير عنوان شد؛
استفاده از محصولات دانش‌بنيان نيازمند فرهنگ‌سازي است/درصدد تأسيس يك مركز جديد هستيم
مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه‌نصيرالدين طوسي از پذيرش و عضويت 22 شركت در اين مركز خبر داد و گفت: ترويج مصرف محصولات اين شركت‌ها نيازمند فرهنگ‌سازي است.
 

مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه‌نصيرالدين طوسي از پذيرش و عضويت 22 شركت در اين مركز خبر داد و گفت: ترويج مصرف محصولات اين شركت‌ها نيازمند فرهنگ‌سازي است.

حامد ابراهيمي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با تأكيد بر اعطاي مجوز دانش‌­بنيان از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به نيمي از اين شركت­ها، افزود: 11 شركت اين مركز دانش‌بنيان هستند كه سعي داريم با ارائه خدمات به اين شركت‌ها گامي در راستاي توسعه آن‌ها برداريم.

وي با بيان اينكه در تقسيم حوزه فعاليت اين شركت‌ها دو تقسيم‌بندي كلي وجود دارد، حوزه فعاليت آن‌ها را صنعتي (فناوري‌هاي سخت افزاري) و ICT (تجارت الكترونيك، فناوري اطلاعات و ارتباطات) برشمرد و تأكيد كرد: 80 درصد اين شركت‌ها داراي فناوري‌هاي سخت‌افزاري بوده و در حوزه تجهيزات و ساخت از جمله تجهيزات آزمايشگاهي در حوزه هوافضا، برق و الكترونيك، مكاترونيك و ... فعاليت دارند.

مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه‌نصير شركت‌هاي فوق را شركت‌هايي نوپا توصيف كرد و ادامه داد: با توجه به ناشناخته بودن اين محصولات در بازار و رقباي خارجي آن‌ها، تلاش ما در جهت آن است كه كاري كنيم جايگاه خودشان را در بازار پيدا كنند.

ابراهيمي اين موضوع را نيازمند فرهنگ‌سازي و بازاريابي دانست و توضيح داد: شناساندن محصولات اين شركت‌ها در بازار نيازمند آن است كه نوعي فرهنگ‌سازي صورت گيرد؛ ضمن آن كه بازاريابي براي آن‌ها نيز مي‌تواند كمك‌رسان باشد.

وي با اعلام اينكه اعضاي شركت‌هاي فوق تيم‌هايي از دانشگاه، تركيب استاد و دانشجو يا فارغ‌التحصيلان دانشگاهي هستند، به چگونگي پذيرش تيم‌هاي دانشجويي در مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه نصير پرداخت و توضيح داد: اين تيم‌ها مي‌توانند هسته فناور يا كارآفرين تشكيل داده و از اين طريق به عضويت مركز درآيند.

مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه نصير ادامه داد: از تيم‌هاي فوق انتظار داريم پس از گذشت يك بازه زماني 9 ماهه، تيم خود را تكميل كرده، مدل كسب و كارشان را آماده كنند و محصول اوليه‌­شان را توليد كنند؛ بنابراين اگر به جايي برسند كه متوجه شوند كارشان خوب است و محصولشان بازار دارد، مي‌توانند در قالب شركت يا كسب و كار حقوقي با شناسنامه به فعاليت خود ادامه دهند.

ابراهيمي برنامه‌هاي توسعه‌اي اين مركز را در جهت خدمت‌رساني به شركت‌هاي بيشتر دانست و با اعلام اينكه در حال حاضر چندين شركت در نوبت ثبت قرار دارند، تصريح كرد: پيگير افزايش ظرفيت پذيرش فيزيكي و اجاره ساختمان هستيم.

وي همچنين از انعقاد يك قرارداد ميان مركز رشد واحدهاي فناور و معاونت علمي‌وفناوري رياست جمهوري خبر داد و اضافه كرد: بر اساس اين قرارداد در صدد تأسيس يك مركز جديد و پذيرش 10 شركت و 20 تيم دانشجويي هستيم.

مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه نصير با بيان اينكه بعضي شركت‌هاي مستقر در اين مركز يك ميليارد و بعضي 500 تا 600 ميليون در سال درآمد دارند، ميزان درآمد اين شركت‌ها را متفاوت دانست و افزود: اين درآمدها صرف توسعه و ارائه خدمات به شركت‌ها مي‌شود.

ابراهيمي با اشاره به تقدير از يكي از شركت‌هاي دانش‌بنيان اين مركز به عنوان شركت برتر در حوزه توسعه اقتصادي در اختتاميه اينوكاپ 2018 دانشگاه خواجه نصير، تأكيد كرد: يكي از كارهاي ما اين است كه شركت برتر در هر سال را معرفي و از آن‌ها تقدير كنيم.

وي، بودجه اين مركز را از نوع حمايتي عنوان كرد و ادامه داد: اين بودجه از طريق دانشگاه‌ها يا وزارت علوم تأمين مي‌شود؛ ضمن آن‌كه بخشي از آن نيز از محل درآمد اجاره دفتر به شركت‌ها يا به دنبال اختصاص سهمي از درآمد آن‌ها به مركز رشد حاصل مي‌شود.

مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه خواجه نصير در پايان وظيفه مراكز رشد دانشگاهي را حمايت و بسترسازي براي رشد كسب و كارهاي نوپاي دانشگاهي برشمرد و اضافه كرد: در سالي كه گذشت، امر توسعه مركز و فعاليت بيش از پيش شركت‌­هاي مستقر در آن مورد توجه جدي بود كه در اين زمينه توفيقات خوبي به دست آمد.

 
تاریخ:
1397/01/15
تعداد بازدید:
272
منبع:
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.